EP v košarki 2013
slice
Ličen: Mednarodni potencial EuroBasketa utegne biti skromnejši
Intervju s profesorjem na Washington Statu, 27. marec 2014 ob 09:47 Ena od osrednjih koristi lanske organizacije evropskega prvenstva v košarki je mednarodna promocija Slovenije. Tako je pokazala raziskava, ki jo je s pomočjo MMC-jevih bralcev ugotovil Simon Ličen.
23
 • Trener na univerzi prejme 2,2 milijona dolarjev
 • Dres in žoga za vse tri zmagovalce Nostradamusa
  27. september 2013 ob 11:39 Zmagovalci MMC-jeve spletne aplikacije Nostradamus, v kateri ste napovedovali izide EuroBasketa, so trije. Vsi bodo dobili podpisan dres in žogo.
  Le še štiri neznanke za košarkarski SP v Španiji
  25. september 2013 ob 14:11 Po končanih celinskih prvenstvih je znanih 20 od 24 udeleženk svetovnega košarkarskega prvenstva v Španiji. Še štiri države bodo dobile posebna povabila.
  Slovenija največkrat mešala štrene, a vedno ostala brez medalje
  25. september 2013 ob 12:18 Slovenska košarkarska reprezentanca je na kar šestih evropskih prvenstvih premagala poznejšega dobitnika medalje, s čimer se v dolgi zgodovini "ponaša" le še Francija.
  Italija bo težko dobila "wild card" za svetovno prvenstvo
  24. september 2013 ob 18:44 Peto mesto Slovenije je odličen rezultat, je prepričan Gregor Fučka, ki je zavzeto spremljal tudi italijansko reprezentanco, za katero pravi, da so igralci na EP prišli z veliko željo po dokazovanju.
  Parker ima ob sebi še dva mušketirja - Batuma in Diawa Tony Parker, MVP EuroBasketa, je bil najbolj zaslužen za naslov evropskega prvaka, v finalu pa sta zablestela preostala dva mušketirja od zvezdniške trojice - Nicolas Batum in Boris Diaw.
  17
  Zlati Francozi iz Ljubljane pristali v Elizeju pri predsedniku Francoski košarkarji so tudi v ponedeljek zvečer v Parizu slavili v nedeljo v Ljubljani osvojen naslov evropskih košarkarskih prvakov.
  14
  Božo ne potrebuje nasvetov - ima več izkušenj kot vsa dvorana skupaj Čeprav se v obleki ni dobro počutil, je Rašo Nesterović užival v vlogi ambasadorja evropskega prvenstva. Ni se sicer izšlo popolnoma po željah, a peto mesto Slovenije je realnost.
  112
  Kakšni bodo vtisi po EuroBasketu v Sloveniji? Evropsko prvenstvo v košarki je končano. Kako so tekmovanje doživeli prebivalci Slovenije?
  24
  EuroBasket kot vaba za tuje vlagatelje Na tekmah EuroBasketa se je na reklamnih panojih pojavljalo geslo Invest Slovenia, s katerim je naša država skušala privabiti kakšnega tujega vlagatelja. Za promocijsko akcijo je bilo namenjenih ...
  35
  Tri leta pod Maljkovićem - dve lepi uvrstitvi, a brez pike na i S koncem EuroBasketa 2013 se je iztekla tudi pogodba, ki jo je KZS leta 2010 podpisal s selektorjem Božidarjem Maljkovićem. Za zdaj pa še ni jasno, ali to pomeni tudi slovo.
  123
  Parker: Collet je moj evropski Gregg Popovich Tony Parker je drugič zapored postal najboljši strelec evropskega prvenstva. V nedeljo je z zlato medaljo izpolnil veliki cilj, ki ga je naskakoval 13 let.
  15
  Več kot milijon in pol Slovencev okusilo košarkarski utrip na TV SLO Enajst tekem slovenske košarkarske reprezentance si je na Televiziji Slovenija v povprečju ogledalo 330.100 gledalcev, kar predstavlja 45-odstotni delež tistih pred TV-zasloni.
  54
  "Finale je tekma, ki jo moraš dobiti!" "Ničesar ne bi spremenil. Prestal sem hude bolečine, imel sem vzpone in padce," je po osvojitvi naslova evropskega prvaka v košarki dejal MVP prvenstva Tony Parker.
  39
  Kralj Tony Za nami je prvenstvo, ki je sicer dalo nekaj upanja majhnim, saj so se na trenutke enakopravno borili z dežurnimi favoriti, a so se jim morali na koncu vendarle pokoriti.
  11